2020-12-01 / zakelijk

FeedWise uit de startblokken!

De afgelopen 1,5 jaar hebben we heel hard gewerkt aan het opzetten van een makkelijke, efficiënte en betrouwbare manier van voedingsadvies geven aan honden en katten in de dierenartsenpraktijk. En naar ons idee mag het resultaat er wezen! We zijn dan ook super trots dat FeedWise per 1 november jl. in gebruik is genomen door de eerste dierenklinieken!

Voor diegenen die nog niet eerder gehoord hebben van het programma, FeedWise is een online voedingsplatform voor de dierenartsenprakijk, die dierenartsen en paraveterinairen in staat stelt om op een makkelijke en efficiënte manier voedingsadvies-op-maat te geven aan iedere hond of kat. Zowel jonge dieren als volwassen, zowel gezond als dieren met uiteenlopende ziekte-problemen. Op basis van het invoeren van actuele patiëntinformatie geeft FeedWise in een handomdraai de juiste voedingsopties, gerangschikt naar geschiktheid voor de patiënt in kwestie. FeedWise beschikt namelijk over een up-to-date database met daarin de gegevens van nagenoeg alle veterinaire onderhouds- en dieetvoedingen die in Nederland verkrijgbaar zijn.

Niet alleen wordt in FeedWise bekeken hoeveel een patiënt moet krijgen van een bepaalde voeding, maar er wordt ook gekeken of de hoeveelheid voeding die de patiënt nodig heeft alle behoeften aan voedingsstoffen wel afdekt. Zo worden voedingsfouten voorkomen en wordt de best passende optie voor de patiënt makkelijk gevonden. Zeker ook in die situaties waarbij meerdere aandoeningen door elkaar spelen is het fijn om op een snelle manier de juiste opties te kunnen kiezen.

FeedWise bevat specifieke modules voor puppygroei en gewichtsverlies. Het programma laat bv. meteen zien wanneer de groei van een puppy te snel dan wel te langzaam verloopt. Het programma heeft ingebouwde groeicurves die ook voor de eigenaar inzichtelijk maken hoe de groei verloopt. Zo wordt te snelle of te langzame groei vlot gesignaleerd en kan direct bijgestuurd worden. Ook de eigen voeding van de pup kan in FeedWise ingevoerd worden, waarbij het programma direct laat zien of een gegeven voeding wel passend in voor de pup. Kortom, een zeer veelzijdige en easy-to-use oplossing voor alle voedingsvraagstukken binnen de kliniek.

Interesse in een demonstratie of wenst u graag de mogelijkheden voor uw praktijk te bespreken? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. FeedWise is beschikbaar in de vorm van een maandelijks abonnement.

Esther Hagen-Plantinga

Esther Hagen-Plantinga is dierenarts, Europees erkend specialist veterinaire diervoeding (ECVCN), en in het bezit van een doctoraat op het gebied van diervoeding. Zij is tevens 12 jaar lang werkzaam geweest als Universitair Docent-Onderzoeker diervoeding aan de Faculteit Diergeneeskunde in Utrecht. Vanaf 2019 richt zij zich volledig op het geven van advies over honden- en kattenvoeding via haar diervoedingsadviesbureau Nutrissues.